آنچه باید در مورد ماه گرفتگی ۵ مرداد بدانیم!

آنچه باید در مورد ماه گرفتگی ۵ مرداد بدانیم!

در این ماه گرفتگی ماه در ساعت ۲۱:۴۴ وارد بخش نیم سایه زمین خواهد شد. اما در این مرحله کاهش نور ماه بسیار اندک خواهد بود و به سختی قابل تشخیص است. اما از ساعت ۲۲:۳۰ که ماه به سایه زمان نزدیک می شود کم کم میتوانید اثرات تاریک شدن را در گوشه ماه تشخیص دهید و در ساعت ۲۲:۵۴ ماه وارد سایه زمین خواهد شد که به وضوع با چشم غیر مسلح می توانید این ورود را مشاهده کنید.

دقیقا راس ساعت ۱۲ نیمه شب ماه به طور کامل وارد سایه خواهد شد و ماه گرفتگی کلی آغاز می شود!

ماه به مدت ۱۰۳ دقیقه به طور کامل در سایه زمین خواهد ماند. در این مدت اگر خارج از شهر باشید می توانید از دیدن آسمان پر ستاره لذت ببرید و اگر تلسکوپ در اختیار دارید علاوه بر ماه گرفته می توانید به رصد سیارات مریخ و زحل و مشتری که در آسمان حضور دارند بپردازید.

طولانی ترین خسوف قرن به این بخش از خسوف اطلاق می شود که ۱۰۳ دقیقه ماه در سایه زمین می ماند.

سپس در ساعت ۱:۴۳ بامداد ماه از سمت مقابل از سایه زمین خارج می شود و خروج ماه تا ساعت ۲:۴۹ بامداد ادامه می یابد. از این مرحله به بعد مجددا ماه درون نیم سایه قرار دارد که به سختی قابل تشخیص خواهد بود.

مراحلی کلی خسوف ۶ ساعت و ۱۴ دقیقه طول خواهد کشید اما بخش جذاب و هیجان انگیز آن ۳ ساعت و ۵۶ دقیقه میانی آن است یعنی از ساعت ۲۲:۵۴ الی ۲:۴۹ بامداد.

برای دیدن خسوف کامل بعدی در ایران که ماه به طول کامل وارد سایه زمین شود باید تا ۷ سال آینده یعنی ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ صبر کنید و آن زمان ماه تنها ۸۲ دقیقه درون سایه زمین می ماند!

۸۲ دقیقه در سال ۱۴۰۴ را با ۱۰۳ دقیقه امسال مقایسه کنید!

پس به هیچ عنوان خسوف امسال را از دست ندهید!!

 

این صفحه بروز می شود…

نقشه خسوف 5 مرداد

زمان بندی مراحل خسوف 5 مرداد

 

زمان های مهم ماه گرفتگی

دیدگاهتان را بنویسید